Om författarna

anna roxwall

Anna Roxvall

Har arbetat som journalist och före­läsare sedan 2007 med särskilt fokus på Afrika. Hennes repor tage publiceras i flera av Nordens ledande medier och hon har under åren arbetat på bland andra SvD, TT och Sveriges Radio. 2017 tilldelades Anna Roxvall Nils Horner priset »för att hon stilsäkert, envist och passione­rat rappor terar från utrikesbevak ningens glömda områden«. 2016 nominerades hon till utmärkelsen Årets stilist.

johan persson

Johan Persson

Har jobbat som fotograf och journalist sedan 2007 med fokus på utrikes rapportering. Under åren har Johan Persson bland annat tilldelats Publicist­klubbens pris till minne av Anna Polit­kovskaja, Reportrar utan gränsers Press­frihetspris och Natur och Kulturs arbetsstipendium för kvalificerat litterärt arbete. I över ett år satt Johan Persson fängslad i Etiopien efter att ha gripits och dömts i en skenrätte­gång i samband med en reportage resa till landet.

Myteri Förlag specialiserar sig på fördjupande reportage. Västsahara inifrån är andra delen i reportage­serien Inifrån. Följ Myteri Förlag på Instagram eller Facebook och häng med bakom kulisserna på reportageresor och arbetet med kommande böcker.